Ingrediente
Un crap mare
Sare, piper, ulei
O lingura de faina
2-3 cepe
2-3 rosii
O mana de masline
O lamaie
O legatura patrunjel, dafin
Mod
de preparare
Se curata crapul, se taie bucati sau se lasa intreg, se asezoneaza cu sare, piper, apoi se da prin faina.
Se frige in 2-3 linguri de ulei pe ambele parti pana devine auriu.
Separat, se taie ceapa julienne (pestisori) si se caleste intr-o lingura de ulei impreuna cu dafin, piper boabe si se asezoneaza bine.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile, maslinele si coditele de patrunjel tocate marunt.
Se toarna in tava jumatate din aceasta compozitie de legume, se pune pestele deasupra si se toarna si cealalta jumatate de compozitie de ceapa cu rosii.
Din loc in loc, se presara felii de lamaie si se adauga patrunjel tocat marunt.
Se acopera si se da la cuptor la 170 grade, timp de 30 minute.
Se scoate, se adauga deasupra patrunjel tocat marunt si se lasa sa se raceasca.
De preferat se mananca a doua zi cand se lega bine compozitia.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei