Prajitura cu bulion (de post)

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 10 oct 2020, 12:30

Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane

 

Prajitura cu bulion (de post)
Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
15 inguri ulei sau margarina topita
15 linguri zahar
15 linguri bulion
Faina cat cuprinde
O lingura praf de copt
Pentru umplutura: magiun de prune si nuci
Mod de preparare
Se mixeaza bulionul, zaharul, uleiul, praful de copt si un praf de sare.
Este important sa se omogenizeze cat mai bine.
Se adauga faina, treptat, pana se obtine un aluat gros, usor elastic.
Se imparte aluatul in 3 parti, se intinde pe fundul unei tavi si se coace.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se formeaza prajitura alternand cu blat, magiun amestecat cu nuci zdrobite, blat, magiun cu nuci, blat si deasupra se pudreaza cu zahar.
Se lasa la rece timp de cateva ore, apoi se taie bucati.

Ingrediente

15 inguri ulei sau margarina topita
15 linguri zahar
15 linguri bulion
Faina cat cuprinde
O lingura praf de copt

Pentru umplutura:
magiun de prune si nuci


Mod de preparare

Se mixeaza bulionul, zaharul, uleiul, praful de copt si un praf de sare.


Este important sa se omogenizeze cat mai bine.Se adauga faina, treptat, pana se obtine un aluat gros, usor elastic.
Se imparte aluatul in 3 parti, se intinde pe fundul unei tavi si se coace.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se formeaza prajitura alternand cu blat, magiun amestecat cu nuci zdrobite, blat, magiun cu nuci, blat si deasupra se pudreaza cu zahar.
Se lasa la rece timp de cateva ore, apoi se taie bucati.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii