Ce reprezinta lumina MISTERIOASA de pe Marte? EXPLICATIA celor de la NASA

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:04

Misterioasa lumina de pe Marte are o explicatie! Cercetatorii americani ai NASA sustin ca au raspunsul la intrebarea "Cine a aprins lumina pe Marte?".

"Un punct luminos aparut in cateva fotografii realizate pe Marte de robotul american Curiosity, pe 2 si 3 aprilie. Nu are nimic misterios si nu reprezinta semnul care ar atesta prezenta martienilor", este raspunsul agentiei spatiale americane, NASA, dupa ce fotografiile cu un punct luminos au pus o intreaga planeta pe ganduri.

Daca ar fi ne luam dupa experti, nici vorba de alte fiinte care sa aprinda lumina sau vreo explicatie care sa ne sperie, ci "lumina captata ar fi reflexia luminii Soarelui pe o roca sau raze cosmice care au cazut direct pe senzorul camerei foto".



Este explicatia oferita chiar de coordonatorul echipei care a fabricat camera foto si sistemul de navigatie de pe robotul Curiosity. Totusi, cat de sigur este ca reflexia Soarelui este in spatele luminii ciudate de pe Planeta Rosie?! "Acestea sunt explicatiile cele mai probabile", spune acelasi expert.

Dar, faptul ca barbatul nu este foarte sigur lasa un semn de intrebare cu privire la provenienta luminii surprinse pe Marte.
De ce specialistii se-nvart inca in jurul mai multor ipoteze, daca, asa cum spun ei, "lumina nu are nimic misterios"?

Pana la urma, Curiosity, robotul cu sase roti trimis de ei pe Marte este cel mai sofisticat robot trimis pe o planeta! Roverul e un mini-laborator care a costat 2 miliarde si jumatate de dolari. Chiar daca sustin ca nu e vorba despre o lumina misterioasa pe Marte, cercetatorii care opereaza robotul Curiosity vor sa faca noi explorari in zona in care au surprins lumina, pentru a se asigura ca intr-adevar au dreptate.


Pana acum, pe baza dovezilor adunate de Curiosity intre 2012 si 2013, se stie ca pe Marte exista la un moment dat apa.
##VIDEO108929##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.