DOLIU: Un mare artist A MURIT! O lume intreaga il plange

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 10 oct 2020, 07:05

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe 1982, a murit, joi, la varsta de 87 de ani, informează El Pais.

Pe 8 aprilie, Gabriel Garcia Márquez a fost externat dintr-un spital din Ciudad de Mexico, intr-o stare de sanatate considerata "delicata" si dupa opt zile de tratament impotriva unei infectii pulmonare.

Presedintele columbian Juan Manuel Santos a declarat, miercuri, ca scriitorul suferea de o "pneumonie", care se afla "sub control", si nu de un cancer limfatic, asa cum a scris presa din Mexic in ultimele zile.

Ultima aparitie publica a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când scriitorul a stat la poarta resedintei sale din Ciudad de Mexico, unde locuia de peste 30

de ani, pentru a-i primi pe jurnalistii veniti in vizita cu ocazia aniversarii sale. Scriitorul si-a intâmpinat oaspetii zâmbitor, a primit cadouri si a acceptat sa se lase fotografiat, fara a acorda insa interviuri.

In ultimii ani, Gabriel Garcia Marquez si-a redus aparitiile si declaratiile in mass-media din cauza sanatatii sale precare.

In 2012, fratele scriitorului, Jaime Garcia Marquez, spunea ca acesta sufera de dementa, informatia nefiind confirmata oficial.
De asemenea, in 1999, scriitorul a fost diagnosticat cu cancer limfatic.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.