VIDEO spectaculos! Uite cum se aprinde Lumina Sfanta de la Ierusalim! Se spune ca acolo se petrece o adevarata minune!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 14 iul 2022, 03:05

In Sambata Mare, la ora 7:00 dimineata, Sfantul Mormant este controlat, pentru ca inauntru sa nu fie nimic care sa se aprinda.

Pe usa capelei Sfantului Mormant se pun doua panglici pecetluite cu ceara. Dimineata se deschid portile pentru intrare. Foarte multi credinciosi  aflati la Sfantul Mormant poarta in mana un manunchi de 33 de lumanari, dupa numarul anilor Mantuitorului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cand soseste vremea primirii Sfintei Lumini, patriarhul, insotit de ierarhi si de seful politiei statului Israel, strabate drumul dintre altarul bisericii mari si capela.

Ajuns acolo, marele  preot este dezbracat de podoabele arhieresti si lasat in stihar. Patriarhul este controlat de seful politiei si de unii cetateni musulmani, pentru a nu avea asupra sa obiecte cu care sa aprinda Sfanta Lumina, se explica pe site-ul dcnews.

Apoi, patriarhul intra in Sfantul Mormant, iar doi insotitori, arhierei sau arhimandriti, raman in Capela ingerului. Acolo se roaga si asteapta primirea Sfintei Lumini. Dupa aceea, patriarhul iese din capela si aprinde lumanarile multimii!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.