Ingrediente
Pentru blat:
600 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Scortisoara, optional
Pentru umplutura:
850 g branza de vaci
5 oua
100 g unt
150 g smantana
70 g gris
100 g faina
200 g zahar
O lingura extract de vanilie
150 g stafide aurii
2 linguri de rom
3 linguri lapte|
Coaja rasa de la o portocala sau lamaie
Mod de preparare
Se rad biscuitii, se amesteca cu untul si scortisoara pana se obtine un amestec de consistenta unui nisip umed.
Se tapeteaza peretii unei tavi sau ai unui vas cu un strat de 1 cm de compozitie.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, grisul, faina bine cernuta si se amestecata.
Se adauga jumatate din zahar, stafidele, vanilia, esentele si coaja de citrice, apoi se omogenizeaza pana se obtine o compozitie densa.
Se bat albusurile cu restul de zahar si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.
Cei ce vor o pasca mai usoara, pot face pasca doar din compozitie.
Se toarna compozitia peste blatul de biscuit si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-40 minute.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta