Stiai ca exista un campionat mondial de ciocnit oua de Paste? Vezi unde se tine

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:32

Sarbii din localitatea Mokrin (Kikinda) detin un secret pentru a alege cel mai puternic ou pascal care va deveni “campion” in cadrul unui concurs international de ciocnit ouale.

La Campionatul mondial de ciocnit oua vopsite, care va avea loc azi in duminica de Paste la Mokrin, langa Kikinda, fiecare concurent se prezinta cu un singur ou. In concurs intra si peste o mie de oameni din Brazilia, Canada, Marea Britanie, Germania, Austria si tarile din jur.

"Taria oului se poate testa ciocanind oul incet de dinte, dar nu de proteza dentara. Cunoscatorii spun ca fiecare ou produce un anumit sunet.

Apoi, depinde de tehnica de ciocnire a oualor: se ciocneste doar in varf, prin lovituri fine, repetate. Niciodata nu ciocnim ouale puternic ca sa le spargem dintr-o singura lovitura. Cine procedeaza altfel este descalificat din concurs", a detaliat Lazar Manoilovici, consul general al Republicii Serbia in Romania.

Prin acest concurs, sarbii isi promoveaza traditiile si atractiile turistice din zona de la frontiera cu judetul Timis.

Juriul Campionatului de ciocnit oua desemneaza un singur castigator, care va primi o diploma si premii oferite de sponsori.


Sursa: WOW biz .ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri: