Placinta cu legume provensale
Cost estimativ: 35 lei pentru 4-6 persoane
Ingrediente
2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou
Mod de preparare
Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval
ras.
Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.
Umplutura
Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale.
Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.
Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.
Ingrediente
2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura
mare patrunjel
Un ou
Mod de preparare Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.
Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.
Umplutura
Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale.
Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.
Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei