DETALII REVOLTATOARE! Au trecut 10 zile de la tragedia maritima din Coreea de Sud

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:07

Au trecut mai bine de 10 zile de la tragedia maritima din Coreea de Sud, dar peste o suta de persoane sunt inca date disparute.

Intre timp, primele imagini ale operatiunii de salvare din momentul naufragiului au fost date publicitatii. Capitanul vasului a fost salvat, dar nimeni nu stia ca el este comandantul. Cum s-a ajuns aici? Imaginile care suprind operatiunea de salvare au fost date publicitatii abia astazi.

Pe inregistrari se poate vedea foarte clar cum feribotul se afunda tot mai mult, de la un moment la altul. Cand nava este pe jumatate inghitita de ape, se apropie o barca de salvare.



Printre primii salvati de pe nava care se duce tot mai repede la fund se afla capitanul si cativa dintre membrii echipajului. Comandantul, care atunci a fost confundat cu un pasager, ar fi trebuit sa paraseasca ultimul nava care se scufunda si sa-i salveze de fapt pe ceilalti copii. Cateva zile mai tarziu, acest individ, dar si alti membri ai echipajului au fost arestati si acuzati de neglijenta in serviciu.


Se implinesc aproape 2 saptamani de la scufundarea feribotului iar rudele celor disparuti acuza autoritatile de lipsa de reactie. Bietii oameni nici macar nu mai trag speranta sa recupereze vreodata cadvrele victimelor, daramite sa se mai gaseasca vreun supravietuitor.

Acuzele din partea rudelor victimelor au curs pe banda rulanta inca din primul moment al producerii tragediei. Asa ca urmarile nu s-au lasat mult asteptate.

Demisia premierului a venit, insa, abia ieri, dupa ce sute de persoane au trecut prin momente agonizante in asteptarea vestilor despre cei dragi.
Si, din pacate, agonia va continua pana cand cei responsabili vor fi in stare sa recupereze trupurile victmelor. Insa, pana acolo, pare sa mai fie cale lunga.

Pe 16 aprilie, echipajul feribotului primea la bord 352 de liceeni plecati intr-o excursie cu scoala. Nava a parasit portul si s-a indreptat catre largul coastei de Sud a Coreei, cu destinatia Insula Jeju. Avea in total 476 de persoane la bord.


Multi dintre tinerii care s-au imbarcat pe aceasta nava au ramas blocati in cabinele feribotului si nici pana in acest moment nu au putut fi scosi. Rudele lor au mai primit mesaje de la cativa dintre tinerii care au supravietuit o vreme prin care cereau diperati ajutor.
##VIDEO110552##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei