Parca e IADUL pe pamant in Ucraina! Imagini DURE de la fata locului

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:07

Chiar si-a-ntors Dumnezeu fata de la ucraineni?! Cat mai tine razboiul de la granita cu Romania?! Oamenii n-au timp de intrebari si rugaciuni!

Omorul din strada continua, iar ei n-au alta solutie, decat sa-si apere tara, cu pretul propriei vieti! Ultimele victime nevinovate sunt jurnalistii ucraineni. Prin ce-au trecut!

Au fost momente de groaza in sediul televiziunii regionale din Donetsk! Un jurnalist a surprins asaltul insurgentilor. Inarmati cu bate de baseball, imbracati in uniforme de camuflaj, cu o banderola rosie, pe care scria "Scut", zeci de militanti pro-rusi au ocupat, aseara, sediul televiziunii! Nimeni nu a fost lasat sa intre in cladire sau sa iasa!

"Jurnalistii vor putea sa continue sa lucreze, dar trebuie sa spuna adevarul", este mesajul unuia

dintre atacatori, care si-a asumat misiunea de a pazi cladirea.

Cei care se aflau in cladire in momentul atacului spun ca in incinta sediului se aflau si sase politisti ucraineni inarmati cu pusti de tip Kalasnikov si veste antiglont, care observau intreaga scena dintr-un vehicul. Niciunul, insa, n-a intervenit! Atacatorii fac parte dintr-o grupare paramilitara prorusa care a fost infiintata la Harkov de catre un fost politist. Este cunoscut pentru organizarea unor turnee de lupte intre combatanti, fara nicio regula, in custi.


Ieri, sute de ucraineni, printre care si suporterii echipei nationale de fotbal, s-au ciocnit pe strazile din orasul Harkov cu militantii pro-rusi.

Orasul s-a transformat rapid intr-un camp de lupta! Masini vandalizate, mai multe persoane cazute in strada! Un separatist pro-rus, cazut langa masina, abia mai misca! Femeile aflate in zona l-au spalat cu apa pe fata si l-au sters de sange, iar omul a-nceput sa-si revina! Imaginile din strada sunt revoltatoare! Parintii cu copii in brate, femei, tineri, cu totii au iesit fara pic de teama in strada, sa-si apere tara de cei care vor s-o
"faramiteze". In timpul marsului, ucrainenii au arborat un drapel imens al Ucrainei.

Furia separatistilor "calca totul in picioare"! 12 persoane, dintre care opt straini si patru ucraineni au fost retinute de la sfarsitul saptamanii trecute de separatistii pro-rusi, care i-au prezentat drept "prizonieri de razboi". Printre capturati s-au aflau si opt observatori OSCE, aflati in misiune pe teritoriul Ucrainei. Insurgentii i-au prins in orasul Slaviansk si au spus atunci ca sunt insotiti de un spion ucrainean.


Dupa mai multe presiuni facute de autoritatile de la Kiev, dar si de reprezentantii OSCE in Europa, separatistii au eliberat unul dintre cei 8 capturati. Este vorba despre observatorul suedez care, aseara, a parasit locul de detentie, insotit de doi negociatori OSCE.

Problemele de sanatate ar fi pretextul eliberarii barbatului, care sufera de diabet. Acum, negocierile continua pentru eliberarea celorlalti. Numai ca, separatistii cer in scimb eliberarea colegilor retinuti de autoritatile ucrainene.

##VIDEO110564##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta