Antricot de vita cu sos de ardei si usturoi
Cost estimativ: 20 lei pentru 2 persoane
Ingrediente
500 g antricot sau vrabioara
Sare, piper, ulei de masline
2 ardei iuti rosii
2-3 catei de usturoi
Oregano
Mod de preparare
Se asezoneaza bine carnea, se unge cu ulei de masline si se pune pe gratarul bine incins, cate 3 minute pe fiecare parte, avand grija sa sfaraie bine si sa formeze o crusta aurie la suprafata.
Se ia de pe gratar si se unge imediat cu sos de ardei cu usturoi.
Sosul
Se piseaza usturoiul cu sare pana se face pasta, apoi se adauga, treptat, putin cate putin ulei.
Ardeiul iute copt si decojit, fara seminte, se marunteste si se pune in mojar peste usturoi.
Se ung fripturile fierbinti, apoi se lasa sa se odihneasca cel putin cat au fost lasate sa se gateasca.
Astfel iutimea de la usturoi si de la ardei se va tempera, ele gatindu-se usor de la temperatura mare a carnii.
Ingrediente
500 g antricot sau vrabioara
Sare, piper, ulei de masline
2 ardei iuti rosii
2-3 catei de usturoi
Oregano
Mod de preparare
Se asezoneaza bine carnea, se unge cu ulei de masline si se pune pe gratarul bine incins, cate 3 minute pe fiecare parte, avand grija sa sfaraie bine si sa formeze o crusta aurie la suprafata.
Se ia de pe gratar si se unge imediat cu sos de ardei cu usturoi.
Sosul
Se piseaza usturoiul cu sare pana se face pasta, apoi se adauga, treptat, putin cate putin ulei.
Ardeiul iute copt si decojit, fara seminte, se marunteste si se pune in mojar peste usturoi.
Se ung fripturile fierbinti, apoi se lasa sa se odihneasca cel putin cat au fost lasate sa se gateasca.
Astfel iutimea de la usturoi si de la ardei se va tempera, ele gatindu-se usor de la temperatura mare a carnii.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta