Parintii isi lovesc copiii mult mai des decat recunosc acest lucru

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:42

Parintii isi lovesc copiii mult mai des decat recunosc acest lucru, iar "corectia" aplicata celor mici nu le imbunatateste comportamentul, au constatat cercetatorii americani.

Metoda de corectie, este surprinzator de frecventa si ca cei mai multi parinti au recurs la aceasta mai des decat au recunoscut ca o fac, informeaza dailymail.co.uk.

Totodata, cercetatorii au aratat ca lovirea copiilor nu rezolva deloc problema de comportament pentru care au fost pedepsiti si ca majoritatea incepe sa se poarte exact la fel dupa aproximativ 10 minute.

In cadrul experimentului efectuat de oamenii de stiinta, acestia au pus dispozitive de inregistrare vocala in casele a 33 de familii diferite, conform publicatiei Heath Day.

Timp de sase zile, cercetatorii afirma ca parintii din 15 familii participante la studiu si-au lovit copiii de 41 de ori.

Cu toate acestea, in aproximativ 75% dintre cazuri, copiii incepeau sa adopte un comportament necorespunzator dupa aproximativ 10 minute.

Potrivit lui George Holden, coordonatorul acestui studiu, rezultatele au aratat, de asemenea, ca parintii care obisnuiesc sa tipe au o probabilitate mai mare de a-si lovi copiii.


"Parintii isi lovesc copiii din cauza unor probleme minore, iar unele dintre mame fac acest lucru mult mai des decat arata rapoartele efectuate pe baza declaratiilor furnizate chiar de parinti. Acest lucru nu numai ca nu functioneaza, dar poate duce la probleme de comportament cum ar fi agresivitate, anxietate si depresie", a adaugat George Holden.

Un studiu separat, efectuat la Columbia University din New York, a aratat ca acei copii care sunt loviti la varsta de cinci ani de parintii lor au o probabilitate mai mare de a deveni agresivi si de a incalca regulile in timpul
scolii primare, decat cei care nu sunt agresati in familie.( sursa Mediafax)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei