A fost PRAPAD in Capitala! In numai cateva zeci de minute ploaia a inundat tot orasul

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:09

Strazile s-au transformat in rauri, iar masinile au plutit precum barcile. Oamenii care au fost suprinsi de urgie au scapat cu greu din calea potopului.

"Peste 25 de litri pe metrul patrat. Nu pot sa faca fata indiferent de ce conducte interplanetare ar fi asezate acolo", explica edilul Capitalei de ce apa de ploaie nu s-a scurs prin canalizari. Urmarile furtunii de aseara inca sed mai vad, inclusiv in Sectorul 4. Aici, masinile care au circulat pe timpul ploii se pare ca nu au iesit intregi din valtorile apelor.

Furtuna care nu a tinut mai mult de o jumatate de ora a facut prapad.

Apa a depasit pe strazi chiar si un metru adancime! Suvoaiele au spart cu putere geamuri si au inundat tot ce le-a stat in cale.

"Patul plutea, canapeaua, lucrurile copiilor, ale dansilor, toate, efectiv erau sub apa, noi am intervenit pe geam, am evacuat copilul", povesteste despre efectele potopului chiar un salvator din Popesti-Leordeni.

Imaginati-va numai ce cantitate de apa se afla in subsolul scolii numarul 100 din capitala, daca pe trotuar nu se mai poate circula, iar cei care vor sa ajunga in statia de autobuz, din spate, sunt nevoiti sa ocoleasca jetul de apa si
sa mearga pe strada. La 12 ore dupa potop, orasul era inca devastat! Gheata, crengi, frunze, toate in parcarea subterana a unui bloc din centrul capitalei. Daca va intrebati cum a fost posibil, apa a rupt cu putere usa unui garaj!

Sute de pompieri, dar, si angajati ai primariilor s-au luptat ore in sir cu natura dezlantuita. In zadar, insa. Motopompele au fost depasite de tonele de apa.
Va vine sa credeti sau nu dar ne aflam Parcul Tineretului din capitala. Poate fi numit, cu usurinta, Lacul Tineretului! Apa atinge aici 30-40 de centimetri adancime. Totul este inundat si pe banci sunt urme de pamant si nisip, asta inseamna ca apa a masurat aici, seara trecuta peste jumatate de metru!

Si in jurul capitalei parca a venit apocalipsa. In orasul Popesti-Leordeni apa a facut ravagii in mai multe gospodarii.
Oamenii care au vazut seara trecuta cum apa le intra in case privesc acum neputinciosi cum tot ce au strans o viata intreaga este distrus.

Dupa potopul de aseara, primarul capitalei si premierul s-au asezat astazi la masa celulei de criza. S-au aratat multumiti ca dupa 12 ore bucurestiul era (doar) pe sfert inundat.
##VIDEO111290##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii