O scumpete de strada! Cati bani credeti ca vor cheltui edilii pentru reabilitarea ei?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:10

Exista si romani fericiti! De pilda, patronii firmelor de asfaltari. Pai, cum sa nu ti se umple inima de bucurie cand vezi ca munca ta e recunoscuta si rasplatita regeste?

Zici ca in mainile lor dibace asfaltul se transforma in aur. Iata un exemplu: o strada demna de Cartea Recordurilor! O strada si... un mister. Oare vor sa o placheze cu aur? Intrebarea este justificata, cand vedem cati bani vor fi ingropati, pardon, investiti in aceasta strada. O strada care masoara 125,9 metri.

Rotunjim la 126, sa nu suparam pe cineva. Si va dam vestea buna: strada va fi reabilitata.

Atentie, insa! Cat credeti ca  poate costa sa asfaltezi 126 de metri? Iata datele din documentele oficiale ale Administratiei Strazilor: 538 de mii de euro este suma alocata de la buget pentru aceasta strada, pardon… straduta!

Sa mai privim o data... straduta. E atat de ingusta incat nu pot trece 2 masini din directii opuse, in acelasi timp. Nu are sina de tramvai. Si nici nu va fi suspendata in aer.
Totusi, jumatate de milion de euro merg in aceasta investitie. Matematica, bat-o vina, ne arata cum se impart costurile.

Un metru pe aceasta straduta va costa peste 4.260 de euro. O suma comparabila cu realizarea unei autostrazi. Dar, apropo de autostrazi. 4.100 de euro costa acelasi metru pe Autostrada Soarelui. Si, sincer sa fiu, parca e o mica diferenta intre strada de mai devreme si Autostrada Soarelui.

Autostrada care in latime cuprinde 4 benzi de circulatie si 2 benzi de urgenta e, culmea, mai ieftina! Autoritatile au, insa, o explicatie: "Daca este cu schimbatul canalizarii, ei au
dreptul sa faca si lucrurile acestea, suma nu e mare. Trebuie vazut".

Banoasa meseria este cea de drumar, pardon, de patron de firma care se ocupa de drumuri. Cei care fac munca de jos sunt si prost platiti, si fara chef de lucru, dupa cum demonstreaza  imaginile. Intr-un astfel de ritm nu e de mirare ca lucrarile intarzie. Sa revenim la straduta de mai devreme! Stiti cat dureaza reabilitarea celor 126 de metri? 4 luni se va lucra la aceasta strada.
Un calcul simplu arata ca se va reabilita un metru pe zi. Comentariile nu-si mai au rostul.
##VIDEO111420##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii