Se considera cel mai bogat om din lume! Romanul care are o colectie impresionanta de jucarii

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:10

Ar fi o comoara pentru orice copil daca ar intra in casa unui roman care a adunat mii de jucarii de-a lungul anilor! Iar acum, el se considera cel mai bogat om din lume.

Urmariti in continuare o poveste impresionanta a unui om pe care nu banii il fac fericit, ci copilaria. Cu o jumatate de veac in urma, un baietel cu ochii caprui ii scria lui Mos Craciun. Dar, mosul a avut alte planuri cu el!

Inca nu venise clipa pentru ca autobuzul dorit sa ajunga in mainile lui de copil: "Mi-am implinit dorinta in jurul varstei de 40 de ani, cand l-am gasit intr-un targ de vechituri si de-atunci este sufletul colectiei mele".



O colectie care acum aduna vreo 12 mii de jucarii romanesti, toate piese de muzeu. Autocarul, insa, este "pandantivul" sau norocos pe care-l poarta prin orice colt de lume s-ar duce. O jucarie reusita si extrem de scumpa la vedere la acea vreme, astazi, doar o amintire "imbacsita" de praf.

De pe rafturile lipite de pereti, din podeaua prafuita, din cutiile inchise ermetic, sute de papusi ne zambesc discret, zeci de figurine ne fac cu ochiul, pe jumatate adormite.
Doar suieratul unui Express inverzit de vreme mai "sparge" linistea uitarii.

Colectionarul a strans fiecare jucarie gasita prin colturi "uitate" de colegii sai de generatie si a pus-o deoparte. Cea mai veche jucarie dateaza de prin 1880. Un motor cu aburi. O vechitura demna de Muzeul de Antichitati!

Dar, prin ochii lui Cristian Dumitru, obiectul are o valoare demna de istoria unei generatii! Un progres tehnic istoric pentru societatea de-acum peste o suta de ani: "Dovedea capacitatea copiilor de a invata si de a studia mai multe fenomene fizice.
Nu stiu acum daca un copil care are o jucarie stie cate fenomene fizice stau in spatele motorasului". Si gingasia jucariilor de altadata a fost data uitarii!
##VIDEO111505##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta