Cat am rezista in cazul unui razboi? O radiografie a capacitatilor militare ale tarii

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 09 oct 2020, 16:05

Situatia tensionata din Ucraina scoate armata romana din cazarmi. Soldatii nostri fac in acest moment mai multe exercitii tactice.

Am participat si noi la un astfel de antrenament, bun prilej pentru a face o radiografie a capacitatilor militare ale tarii. Sa vedem cum stam la capitolul dotari!

Liderul unei celule teroriste se afla in aceasta tabara improvizata. Militarii romani au misiunea de a-l captura. Unul dintre militarii romani a fost impuscat de teroristi. Ingrijirile medicale se acorda pe loc. Salvarea ranitului vine din aer!

In acesta zona are loc actiunea de tip MEDEVAC: evacuare medicala! Un soldat roman a fost ranit in timpul atacului asupra taberei de insurgenti si este evacuat cu ajutorul unui elicopter de

tip PUMA SOCAT. Acesta este doar unul dintre exercitiile militare ale armatei romane.

Tara noastra desfasoara in acest moment mai multe operatiuni tactice alaturi de partenerii din NATO. Situatia tensionata din Ucraina a determinat  fortele Nord-Atlantice sa isi concentreze actiunile chiar in zona Romaniei.

Utilizam in acest moment aproximativ 1.100 de tancuri. De 15 ori mai putine decat are in dotare armata rusa. La fel de prost stam si cand vine vorba de transportoare blindate: 1.500
de tabu-uri au militarii romani, 27 de mii, cei rusi! Militarii romani sunt caliti in lupta in zone periculoase, precum Irak si Afganistan. Exercitiul de astazi a simulat o situarie reala.

Militarii Batalionului 2 Infanterie Calugareni, pe care ii vedeti si in imagini, au o misiune extrem de delicata. Trebuie sa asigure, de la sol, securitatea elicopterelor care vor ateriza chiar in inima taberei de insurgenti. Sunt elicoptere care vin de la Baza Aeriana 90 si au misiunea de a prelua un lider al insurgentilor, capturat de aceeasi militari.


Nici in aer nu avem o situatie prea buna, atunci cand vine vorba de dotari. In total, Fortele Aeriene au 129 de aeronave. Rusii au de 23 de ori mai multe avioane de atac, de transport si de instructie. Chiar daca nu stau deloc bine la capitolul dotari, militarii nostri au vointa.

Succesul exercitiului de astazi a fost asigurat si de o femeie militar. Este, insa, suficient? Jurnalistii rusi au creionat un scenariu sumbru.
In cazul unui razboi, cei de la Vocea Rusiei sustin ca Romania va rezista cel mult jumatate de ora. Raspunsul la astfel de afirmatii a venit de la partenerii NATO.

Soldatii americani sunt deja dizlocati pe teritoriul Romaniei, iar 6 aeronave ale Fortelor Aeriene Canadiene au aterizat in urma cu 2 ore la Campia Turzii.
##VIDEO111520##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta