Viata de olimpic! Face 80 de kilometri pe zi ca sa ajunga la scoala

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:10

Face 80 de kilometri zi de zi ca sa ajunga la scoala si, cu toate acestea, e premiant.

Este lectia pe care ne-o da un adolescent obisnuit cu greutatile vietii. invata mai mult in tren sau in salile de asteptare, stie ca numai asa isi poate implini visul!

Cand exista dragoste de carte, niciun drum nu pare prea lung. Andrei are 17 ani si este elev in clasa a-XI-a la Liceul Sportiv din Roman. Locuieste intr-un sat aruncat pe dealurile domoale ale Neamtului. Se trezeste  in zori, la ora cinci, ca sa ajunga, la timp, in banca, la 40 de kilometri distanta de casa.



Dimineata de dimineata, din poarta casei, parintii il urmaresc cu privirea pana se pierde in zare. Se roaga sa ajunga cu bine acasa. Andrei are de strabatut o padure si cateva coline. Viseaza sa ajunga avocat. Un alt drum la fel de anevoios.

Dupa o ora de mers pe jos, Andrei ia trenul. Cu cartea pe picioare, Andrei a devenit un elev olimpic. A obtinut premiul trei la faza nationala de teorie sportiva.
Parintii se gandesc cu strangere de inima la momentul in care baiatul va trebui sa plece la facultate. Cu greu se descurca si acum.

Mai au in grija alti trei copii. Traiesc din ce cultiva in gradina. Andrei este hotarat sa nu renunte la visul sau. Oricat de greu ar fi sa ajunga acolo.
##VIDEO111600##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii