Placinta taraneasca de mere
Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Pentru aluat:
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt sau lapte batut
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonate
Pentru umplutura:
1,5 kg mere
O lingurita scortisoara
3 linguri de zahar
2 linguri de gris sau 4-5 de pesmet
zahar pudra si scortisoara
Mod de preparare
Aluatul
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Umplutura
Merele se rad, se amesteca cu zaharul, scortisoara, grisul sau pesmetul, se amesteca bine iar daca este prea zemos, se scurge excesul de zeama.
Aluatul se intinde in doua foi.
Se tapeteaza baza unei tavi potrivite cu prima foaie, se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie.
Se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Ingrediente
Pentru aluat:
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt sau lapte batut
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat
Pentru umplutura:
1,5 kg mere
O lingurita scortisoara
3 linguri de zahar
2 linguri de gris sau 4-5 de pesmet
Pentru ornat:zahar pudra si scortisoara
Mod de preparare
Aluatul
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza,
se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Umplutura
Merele se rad, se amesteca cu zaharul, scortisoara, grisul sau pesmetul, se amesteca bine iar daca este prea zemos, se scurge excesul de zeama.
Aluatul se intinde in doua foi.
Se tapeteaza baza unei tavi potrivite cu prima foaie, se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie.
Se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta