IREAL. Primarii din Dambovita si Prahova se CEARTA pe Babele si Sfinx

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 13 iul 2020, 16:49

Nu e turist care sa nu fi ajuns in Busteni si sa nu fi vizitat Babele si Sfinxul. Dar, celebrele monumente ale naturii care au incantat ochii a milioane de oameni au ajuns sa fie motiv de cearta intre doua hotare!

Babele si Sfinxul din toate timpurile au apartinut orasului Busteni! ”, spune primarul orasului pe care il apara. Dar e contrazis de Presedinte Consiliul Judetean Dambovita: „ Cele doua monumente sunt simbolurile judetului Dambovita si nu avem cum sa renuntam la ele ”.

Pana la urma, ale cui sunt Babele? Starnesc uimire si incantare ori de cate ori te uiti la ele. Babele, aceste minuni ale naturii, harazite sa se nasca pe taramuri romanesti, seamana in secolul vitezei dusmanie intre judete.

Primarii din Dambovita si Prahova mai au un pic si se duc in fata judecatorilor sa isi faca dreptate. Fiecare se vede stapan peste Sfinxul si Babele care dainuiesc pe platoul Bucegi inca de pe vremea tracilor!

Conflictul nu este de ieri, de azi. De jumatate de secol hotarele se bat intre ele si nici nu-i de mirare! Cine nu si-ar dori sa fie stapan peste Sfinxul de pe varful caruia poti vedea intreaga Romanie? Sau peste Babele despre care legenda spune ca ar fi fost pe timpuri de mult apuse, insufletite de viata? Legendele sunt bune de povestit

la ceas de seara, dar realitatea secolului 21 este alta! Se pare ca edilii din Dambovita si din Prahova, tari ca stancile de pe Babele, se bat intre ei dintr-un alt motiv!

Sunt voci care spun ca adevarata disputa nu este pentru Babele si Sfinxul de pe platou, ci pentru aceste vai care sunt mine de aur pentru cei care vor sa investeasca in domeniile schiabile. Or fi fost Babele si Sfinxul ale dacilor, dar acum trebuie sa fie ale unui singur judet! Iar soarta lor va fi decisa nu de zei, ci de judecatori!

Dar, in

timp ce autoritatile se cearta pe Babe si pe Sfinx, pe platioul Bucegilor apar panouri pe care scrie proprietate privata-asta inseamna ca accesul turistilor este strict interzis. Si, pentru ca locurile frumoase atrag si oameni frumosi am intalnit o aici pe Ana. O fetita de numai opt ani care, in doua cuvinte, explica ce ar trebui sa inteleaga si autoritatile: „ Eu cred ca monumentele naturii sunt ale noastre, ale tuturor si nu ar trebui sa se certe pe ele ”.


##VIDEO111925##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.