Poate creste un copil sanatos si fara vaccin? Din ce in ce mai multi parinti REFUZA sa-si imunizeze micutii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:11

Iata un subiect controversat! Sunt din ce in ce mai multi parinti care refuza sa-si vaccineze copiii. Le e teama de posibile reactii adverse.

Iar medicii nu reusesc intotdeauna sa le explice pericolele la care aceasta decizie ii expune pe cei mici. Un avertisment grav ne transmite Organizatia Mondiala a Sanatatii: e posibila o epidemie de poliomielita!

Doamne fereste! Sa se intample odata unui parinte care a refuzat vaccinarea! Chiar acum este o epidemie de poliomielita intr-o tara invecinata, iar aceasta boala nu a fost eradicata ”, afirma un medic neonatolog.

Este semnalul de alarma pe care medicii il trag, ingroziti de numarul tot mai mare al parintilor care refuza sa-si mai vaccineze copiii.

Totul incepe din primele zile de viata, atunci cand doctorii trebuie sa-i imunizeze pe bebelusi. „ Acesti copilasi sunt protejati impotriva hepatitei B care e pe scara foarte larga in Romania si din ce in ce mai multe mame sunt purtatoare de acest virus ”, adauga medicul.

Iuliana este una dintre mamicile care a decis sa nu-si mai vaccineze copilul. Femeia a nascut in urma cu un an un baietel perfect sanatos. De teama unor posibile reactii adverse, mamica a hotarat sa nu-l imunizeze pe cel mic:

Eu am un baietel de un an si nu i-am facut nici un vaccin deoarece am auzit ca poate sa aiba reactii adverse. Am vorbit si cu prietenele mele care spun ca pot sa faca febra, reducerea poftei de mancarea si nu mi se oare normal sa-i fac vaccinurile ”.

Doctorii explica: „ Orice medicament are reactii adverse. Nu exista nimic sigur 100%, care sa nu aiba nicio reactie, nu exista asa ceva! ”.

##VIDEO111940##

Asta le si sperie pe mamaici: „ A facut o reactie alergica la vaccin si m-am gandit sa nu mai merg la vaccine, absolut deloc. De la reactie nu a mai mancat, a ramas cu o gaurica in picior si nu mi se pare normal ”.
Acum, femeia se teme sa-i mai administreze copilei vreo injectie de acest fel. Nu este singura. In maternitatea „Panait Sarbu” din Capitala, zeci de mamici refuza sa-si imunizeze pruncii. Un risc prea mare, spun doctorii:

Nu pot sa asigur sanatatea unui copilas de care raspunde parintele lui. Din punct de vedere medical, eu trebuie sa-mi asum raspunderea, nu parintele ”. Medicii sunt suparati pe parintii inconstienti care nu verifica sursa informatiilor:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Sunt influentati de prieteni, citesc

pe internet tot felul de studii, din motive religioase, practic refuza vaccinarea ”. Inca din prima zi de viata, copiii primesc o lista cu serurile care ar trebui sa-i protejeze pe cei mici. Vorbim despre vaccinul impotriva hepatitei, tuberculozei, difteriei, poliomielitei, boli care lasa sechele pe tot restul vietii.

In scolile si gradinitele de stat, accesul copiilor se face numai in baza carnetului de vaccinare, pentru ca risca sa fie un pericol pentru ceilalti.

Acest lucru nu pare sa-i deranjeze prea mult pe parintii care decid sa nu-si imunizeze pruncii. In Romania, sunt obligatorii cinci vaccinuri care se fac din primele ore de viata si pana la sapte, opt ani.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.