BILANTUL SUMBRU al tragediei produse intr-o mina din Turcia: 232 de morti, 150 mineri captivi inca in subteran

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:12

O adevarata catastrofa s-a produs intr-o mina din Turcia. Atentie! Nu mai putin de 232 de oameni au murit si peste 150 sunt captivi inca in subteran.

Supravietuitorii aflati in galerii urla sa fie salvati. Stiu ca fiecare clipa care trece le imputineaza sansele de supravietuire. A fost iadul de sub pamant! Moartea a lovit intr-o clipa in mina in care se aflau aproape 800 de suflete.

200 de oameni au murit pe loc, alti 80 sunt grav raniti si alte cateva sute sunt captivi in maruntaiele pamantului. Iadul s-a dezlantuit in mina din vestul Turciei, dupa ce un generator de electricitate a explodat.

Rudele sunt disperate! O femeie, sfasiata de durere, incearca din rasputeri sa ajunga la ambulanta in care echipele de salvatori vor aseza trupul neinsufletit al sotului ei. Din nefericire, nu este singura viata pierduta.

Bucatile de stanca prabusite in urma exploziei si flacarile au blocat iesirile din mina, iar oamenii au ramas captivi in inima pamantului, la o adancime de aproape 600 de metri. Cei care au reusit sa scape cu viata au fost adusi la lumina, de echipele de salvatori.

Unii pe targa, altii pe picioarele lor.

Printre cei raniti sunt si persoane care nu lucrau in mina, sunt cativa oameni care au ajuns aici dupa producerea exploziei. Ore in sir, fara oprire, asa au lucrat echipele de salvare care au incercat sa-i scoata din subteran pe cei ramasi captivi. Presiunea salvatorilor e cu atat mai mare cu cat stiu ca galeria nu are sistem de ventilatie.

##VIDEO112084##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Fiecare secunda care se scurge inseamna o sansa in minus pentru

minerii care astepta sa vada din nou lumina zilei. Ca sa se creasca sansele de supravietuire ale captivilor, echipele de salvare au injectat aer in subteran. De altfel, majoritatea celor scosi din mina abia mai puteau respira, iar drumul lor pana la ambulante a fost ingreunat de sutele de oameni veniti sa afle vesti despre cei dragi.

Cu lacrimi si cu speranta ca-i vor vedea scosi vii din mina mortii.

Asa au asteptat ore in sir rudele minerilor in fata spitalului din Manisa. Din cand in cand, medicii mai ieseau cu cate o lista de pe care citeau numele supravietuitorilor. Mina din Soma este renumita pentru extractia lignitului, iar aici muncesc cei mai multi locuitori ai provinciei. In 1992, o tragedie similara a lovit o alta mina turceasca, atunci 263 de oameni si-au pierdut viata.

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.