Ploile au facut RAVAGII. Zeci de gospodarii au fost INUNDATE sau DISTRUSE de alunecari de teren

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:12

Ploile au facut ravagii in mai toate colturile tarii. Astfel, zeci de gospodarii au fost inundate sau distruse de alunecari de teren si zeci de drumuri s-au transformat in rauri.

Este incredibil cum s-a transformat Timisoara din Mica Viena, in Mica Venetie. Au fost de ajuns cateva zeci de minute de ploaie torentiala si multe strazi au fost inghitite de apa.Canalizarea nu a facut fata cantitatii mari de apa, asa ca toate pasajele au fost paralizate.

Mai multe masini au ramas blocate, minute in sir in baltile formate. Daca soferii au ramas cu masinile blocate, pietonii si biciclistii si-au facut curaj si au inaintat prin apa.

Dupa ce a plouat torential, mai multe subsoluri au fost inundate. La Spitalul de Copii „Louis Turcanu”, apa ajunge pana la glezne. Pompierii intervin, incearca sa mature apa si sa o retraga cu ajutorul pompelor. Pe langa haosul de pe strazi, zeci de familii s-au trezit cu apa in case. Furtuna nu a crutat nici doua centre comerciale din oras. La unul dintre ele, demisolul a fost inundat.



Ploaia torentiala s-a oprit abia dupa trei ore iar catitatea de apa a depasit 50 de litri pe metru patrat. Neputinciosi in calea apelor s-au vazut si zeci de gospodari din judetul Olt. A plouat torential ore intregi, canalizarile au cedat in fata cantitatii uriase de apa.Cel mai rau a fost la Bals si Osica de Jos. In fata prapadului, oamenii au chemat ajutoare.

Chiar daca locuintele le-au fost inundate, satenii nu au vrut sa-si paraseasca gospodariile.

Din pacate, vremea rea continua si astazi. Meteorologii mentin avertizarea cod galben de ploi in aceasta zona, pana diseara la ora 18. Ploile au facut ravagii si in judetul Prahova.

Zeci de case au fost afectate din cauza alunecarilor de teren. Oamenii sunt disperati! Bietii oameni au muncit o viata pentru aceste case si acum, dintr-o data, s-au trezit cum totul se prabuseste. Autoritatile au venit sa evalueze situatia, dar, deocamdata nu au o solutie pentru alunecarile de teren iar ploile, din nefericire, vor continua.



##VIDEO112143##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta