Cremsnit cu ciocolata
Cost estimativ: 35 lei pentru 8-10 persoane
Ingrediente
2 foi de foitaj
Pentru crema:
500 g lapte
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
2 linguri cacao
O tableta ciocolata
Optional, 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Aluatul
Se coc cele doua foi, separate, intre doua tavi de cuptor pentru a sta cat mai
presate cu putinta si a face straturile cat mai delicate.
Cand au devenit aurii, se scot si se lasa sa se raceasca
Crema de vanilie
Se mixeaza zaharul cu galbenusurile pana se albesc, se adaugata amidonul, faina si cacao amestecand bine cu un tel.
Se fierbe laptele cu vanilia, se toarna cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte amestecand bine, apoi se toarna toata crema peste restul de lapte si se aduce la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, se ia de pe foc, se se continua sa se bata cu telul cateva minute pana se mai raceste, amestecand si ciocolata maruntit.
Dati crema la rece. Iar cand s-a racit, se bate frisca si amesteca cu crema.
Asamblarea
Se pune un strat de aluat, se toarna deasupra crema de vanilie cu ciocolata, apoi se pune strat de aluat frantuzesc copt.
Se presara cu zahar pudra si se da la rece pentru 1-2 ore.
Ingrediente
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
2 foi de foitaj
Pentru crema:
500 g lapte
6 galbenusuri
O pastaie de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
2 linguri cacao
O tableta ciocolata
Optional, 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Aluatul
Se coc cele doua foi, separate,
intre doua tavi de cuptor pentru a sta cat mai presate cu putinta si a face straturile cat mai delicate.
Cand au devenit aurii, se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie
Se mixeaza zaharul cu galbenusurile pana se albesc, se adaugata amidonul, faina si cacao amestecand bine cu un tel.
Se fierbe laptele cu vanilia, se toarna cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte amestecand bine, apoi se toarna toata crema peste restul de lapte si se aduce la fierbere amestecand cu un tel.
Dupa ce se leaga, se ia de pe foc, se se continua sa se bata cu telul cateva minute pana se mai raceste, amestecand si ciocolata maruntit.Dati crema la rece. Iar cand s-a racit, se bate frisca si amesteca cu crema.
Asamblarea
Se pune un strat de aluat, se toarna deasupra crema de vanilie cu ciocolata, apoi se pune strat de aluat frantuzesc copt.
Se presara cu zahar pudra si se da la rece pentru 1-2 ore.