Cum te feresti de muscatura de capuse. Medicul Calin Ciubotaru te invata cum sa te protejezi!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 09 oct 2020, 07:20

In sezonul estival, evitati zonele umbroase cu iarba inalta! Riscati sa va alegeti cu o muscatura de capuse.

Isteria declansata de muscaturile de capuse si boala Lyme a determinat multe persoane sa nu mai iasa in aer liber sau la iarba verde si nu-si mai lase copiii sa se joace in parc de teama ca acestia sa nu fie muscati de capuse. Dr. Calin Ciubotaru a declarat la" Draga mea prietena" ca este firesc ca vara sa te plimbi in spatiile verzi.

Daca ai animale de companie este indicat sa le aplici o solutie impotriva parazitilor.

In ceea ce priveste muscatura de capuse la oameni, trebuie sa stiti ca nu toate capusele sunt purtatoare de boala Lyme. In cazul in care ati fost muscati, plasati zona respectiva sub un jet de apa calda.

Ramaneti asa pana cand capusa iese singura. Ca orice fiinta vie, capusa va avea nevoie de aer, altfel s-ar sufoca daca ar ramane infipta in piele sub jetul de apa. Abia dupa ce a iesit singura, puteti actiona.
Zona trebuie dezinfectata urgent.

Daca am scapat de capusa, trebuie sa urmarim atent zona afectata in urmatoarele zile. Daca pacientul prezinta febra, greata sau dureri, atunci e obligatoriu sa mearga la doctor.

##VIDEO112567##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.