CEL MAI SINISTRU TABLOU al saraciei din Romania! Acesti copii dorm cu pasarile in casa

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:53

S-au facut statistici, cercetatari si s-a stabilit- judetul Vaslui este polul saraciei din Romania.

Dincolo de cifrele reci pe care le au în fata guvernantii, e însa vorba de viata a zeci, poate sute de mii de oameni. Va prezentam  copiii care n-au avut niciodata o jucarie! Comuna Bogdanesti. Coltul de tara in care saracia s-a strecurat si si n-a mai plecat… Un tablou trist, zugravit in nuante de gri si negru. Fete triste, oameni amarati, case de chirpici si copii fara copilarie. Oriunde te opresti, ai parte de aceeasi drama.

Saracia e crunta, te revolta si te inspaimanta in acelasi timp. La orice usa ai batea si orice poarta ai deschide, descoperi aceeasi drama.
Spre exemplu, o femeie munceste cu ziua ca sa hraneasca cele opt guri flamande. Zece suflete se inghesuie zi de zi in doua camarute de chirpici, cu pamant pe jos si spun ca traiesc.

Acesti copii nu se intreaba de ce dorm cu puii de gaini la cap.

Li se pare firesc, mai ales ca le sunt singurele jucarii...
Astazi e ziua norocoasa in casa familiei. Pe masa au avut carne, nu doar paine ca in restul zilelor…

Cand face rost de o bruma de bani, femeia se duce in sat si cumpara zahar si branza. Inima ei de mama simte ca micutii ar vrea si ei sa guste ceva dulce… In cele doua camarute bate vantul-ar vrea sa le ofere mai mult copiilor, dar nu are cu ce. 
Pe patul de scandura, copiii se destanuie. Nu stiu ce inseamna o viata mai buna. Lucruri care pentru noi sunt banale, pentru ei sunt un lux. Langa geam, sora  mai mare stie deja ce-i saracia. In ochii ei se citeste  tristetea. Fata stie ca viata este grea si nici nu indrazneste sa se gandeasca la mai mult. O papusa, o minge, o bicicleta, nimic special pentru un copil de la oras, dar la Bogdanesti, toate acestea sunt doar vise.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Alta casa, aceeasi poveste sfasietoare. O mama  ramasa singura cu un copil de doi ani. Sotul a parasit-o, iar ea abia traieste de pe o zi pe alta. Nu se poate duce la munca pentru ca nu o lasa inima sa isi inchida baiatul intre patru pereti! Asa ca se chinuie sa traiasca de azi pe maine din ajutorul social si alocatia copilului.

Ii este rusine cand se uita in jur, si i se rupe inima cand isi vede copilul de doar doi ani jucandu-se cu o scandurica pusa pe patru roti.
Pentru acest oameni, viitorul este negru. De la Bucuresti, nimeni nu-i aude. Se stie de soarta lor... dovada ca sunt trecuti drept cifre in statisticile care spun ca aici, la Vaslui,  e polul saraciei. Dar atat. Nimic altceva nu au facut guvernantii pentru ei...

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.