CE aleg VEDETELE pentru copii lor, tableta sau cartea de povesti?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

Ce faci? Îi iei tableta din mâna si -i dai o carte? Îl lasi în fata televizorului sau alegeti niste jocuri interactive?

Multe mame îsi pun aceste întrebari. Ce fac vedetele cu copii în astfel de situatii? Deea Maxer e hotarata. Nu vrea sa isi invete fiul cu prea multe electronice! Mai intai trebuie sa invete puterea povestilor:„ Avem carti de povesti acasa… De obicei, bunicii ne cumpara, mai ales tatal lui Dinu ii cumpara foarte multe carti. Ma bucura tare mult ca e si interesat, nu numai de poze, ci si de scris.„

Ei, dar nici tehnologia nu e de lepadat! Sa nu credeti insa ca deciziile unei mame sunt usoare.  Adina Halas considera ca fiul sau, de doi an si opt luni, trebuie sa fie in pas cu ultimele noutati: „ este interesat de telefon, este interesat de tableta…  O sa il tin departe doar de lucrurile nocive, nu o sa ii tai accesul de tot, ca nu vreau sa ramana in urma, asa cum am auzit ca sunt multi parinti”.

Asta nu inseamna ca nu au o mica biblioteca

acasa: „Are o groaza de carti! Si cred ca si in franceza… Mi-ar placea f mult sa il imprietenesc cu cartile pentru ca eu am citit biblioteci intregi si mi-a placut sa fac lucrul acesta” Cei mici sunt exact la varsta marilor curiozitati. „Ne pune un milion de intrebari!”, spune Alina Lefter despre fetita ei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Asa ca trebuie sa isi faca temele in fiecare zi si sa se documenteze pentru a da raspunsurile corecte.

Chiar daca o fascineaza cartile, micuta se descurca la fel de bine si pe telefon si pe tableta.