Ingrediente
Pentru bezele:
4-5 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
150 g zahar
Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
Extract de vanilie
Pentru crema de
6 oua
50 g zahar
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Mod de preparare
Se pune la fiert, la foc mic, laptele cu extractul de vanilie.
Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase, apoi se presara, treptat, zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.
Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute, pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastica.
Crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin albe.
Peste ele, se strecoara laptele in care au fiert bezelele, amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta), apoi se transfera in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).