Principala cauza a declansarii cancerului de col uterin. Cum poti preveni aceasta maladie cumplita!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:13

In urma unui sondaj recent, s-a demonstrat ca Romania este pe primul loc in ceea ce priveste mortalitatea la cancer de col uterin.

Sase romance mor zilnic din cauza cancerului de col uterin. Principala cauza care declanseaza aceasta boala crunta este infectia cu HPV, un virus care se ia prin contact sexual neprotejat. Primul pas in a depista infectia cu HPV este controlul ginecologic si examenul de specialitate Babes Papanicolau.

Cancerul de col uterin are sanse maxime de vindecare daca este depistat in primele faze ale bolii. Din cauza faptului ca nu se manifesta, el este de cele mai multe ori depistat atunci cand este prea tarziu pentru pacienta.

Simptomele sunt usoare sangerari dupa contactul sexual, iar uneori secretii.

Majoritatea femeilor ignora aceste simtome si ajung la medic cand este prea tarziu. Din acest motiv, un consult ginecologic cel putin o data pe an si un examen Babes Papanicolau sunt obligatorii pentru orice femeie care si-a inceput viata sexuala.

##VIDEO112909##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.