Alegerile Europarlamentare au adus surprize anul acesta! Extremistii castiga teren

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

Daca pana acum, abia obtineau cateva procente din voturile alegatorilor, de aceasta data, extremistii au dat o palma partidelor cu traditie si s-au impus in mai multe state de pe continent.

„The first seat goes to the UK Independent Party, Mr. Nigel Farage.” A fost anuntul care l-a convins pe liderul Partidului Independent din Marea Britanie ca viziunea sa, considerata de unii extremista,  a fost  „aplaudata” de majoritatea englezilor, care au pus stampila pe formatiunea lui Nigel Farage.

Asa ca, promisiunea lui Nigel Farage de a produce un „cutremur” pe scena politica din Marea Britanie... s-a adeverit. Increzator in puterea partidului pe care-l conduce, controversatul politician care nu s-a sfiit sa-si declare in repetate randuri viziunea radicala despre imigrantii romani, dar si inversunarea la adresa Uniunii Europene, promite sa opreasca

imigratia si sa scoata  Marea Britanie din Uniunea Europeana. Victoria partidului fostului comerciant in varsta de 50 de ani, Nigel Farage, este una istorica, asa ca politicianul si colegii sai de partid au ciocnit paharele imediat dupa ce rezultatele au fost anuntate.

Britanicul deja se vede la conducerea unei „armate populare” si pretinde ca „vrea sa dea de Pamant cu dragonul de la Bruxelles”.
Declaratiile sale cu privire la ura pe care o are pentru imnul, steagul si institutiile Uniunii Europene au starnit controverse de-a lungul timpului. Peste 30 la suta dintre englezi le-au vazut drept rasiste, in timp ce premierul David Cameron, a catalogat Partidul lui Nigel Farage drept „o adunatura de lunatici.”
Extremistii au castigat alegerile europene si-n Franta! Sefa Frontului National de extrema dreapta, Marine Le Pen, a obtinut primul loc.

Formatiunea condusa de Marine Le Pen a castigat euroalegerile cu 25 la suta din voturile exercitate. La fel ca in cazul britanicului Nigel Farage, viziunea partidului in ceea ce priveste imigrantii a fost preferata de cei mai multi dintre francezii votanti. Dupa succesul de ieri, blonda in varsta de 45 de ani, fosta avocata, se pregateste acum pentru alegerile prezidentiale din 2017.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Si in Grecia, sondajele exit-poll-urilor arata ca Partidul de extrema-dreapta Syriza a obtinut un avans in fata

formatiunii Noua Democratie a premierului Antonis Samaras. Satui de criza economica in care se afla tara lor, dar si de protestele din strada impotriva conducerii statului, grecii au amendat actuala conducere prin ...eurovot. Extremistii Partidului Syriza condusi de Alexis Tsipras au obtinut intre 26 si 30 la suta din voturile grecilor veniti la urne.
In Italia, sondajele partiale arata ca Partidul Miscarea Cinci Stele a euroscepticului antisistem Beppe Grillo s-a clasat pe locul doi, in timp ce  Partidul Democrat al Premierului italian Matteo Renzi este pe locul intai.
Formatiunea lui Silvio Berlusconi este pe locul al treilea

Alegerile europarlamentare au inceput joi, in Marea Britanie si Olanda, si s-au incheiat ieri, cand alte 21 de state, inclusiv Romania, si-au ales candidatii care sa-i reprezinte la Bruxelles. Potrivit primelor estimari, viitorul Parlament European va fi dominat de Conservatorii din cadrul Partidului Popular European, clasat pe primul loc dupa alegerile europene, cu 211 mandate, urmati de socialisti cu 193 de mandate.