Pernute cu spanac in sos de branza

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

Cost estimativ: 40 lei pentru 4 persoane

 

Pernute cu spanac in sos de branza
Cost estimativ: 40 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru aluatul de paste:
1 ou
100 g faina
Un praf de sare
Pentru umplutura:
200 g spanac
Sare, piper
O ceapa
Un catel usturoi
Unt
Pentru sos de branza:
2 linguri de unt
2 linguri branza de burduf
O ceasca smantana de gatit
Mod de preparare
Se
soteaza ceapa cu usturoi, sare si piper in putin unt, pana se inmoaie se adauga spanacul ce se soteaza pana cand scade in volum, dar ramane de culoare verde aprins.
Se scoate pe o sita si se stoarce bine de excesul de apa (e foarte important).
Se pune pe tocator si cu un cutit se toaca foarte putin pentru a il face mai marunt.
Se face un aluat de paste din ou, sare si faina, apoi se pune in robotul de bucatarie unde se proceseaza maxim 30-40 de secunde, unde aluatul ar trebui sa arate
ca un nisip ud, se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in doua fasii de maxim 1- 1.5 mm grosime.
Pe o fasie se pun gramajoare de umplutura din loc in loc astfel incat sa incapa mai multe si totusi sa poata fi taiate fara sa se desfaca.
Printre gramajoarele de umplutura se unge cu ou batut si peste se aseaza cealalta foaie, presand printre pernute astfel incat sa eliminam bulele de aer si sa lipim cele doua straturi de aluat.
Cu un cerc de ornat, cutit sau un disc de pizza, taiem pernutele la forma dorita si le fierbem in apa cu sare, timp de maxim 2-3 minute.
Sosul de branza
Intr-o tigaie, se pune untul, branza de bruduf si smantana dulce de gatit.
Se fierbe sosul cateva clocote, apoi se adauga pernutele inca un minut si se serveste cu branza rasa deasupra.

Ingrediente

Pentru aluatul de paste:
1 ou
100 g faina
Un praf de sare 

Pentru umplutura:
200 g spanac 
Sare, piper
O ceapa 
Un catel usturoi
Unt

Pentru sos de branza:
2 linguri de unt
2 linguri branza de burduf
O ceasca smantana de gatit


Mod de preparare

Se soteaza ceapa cu usturoi, sare si piper in putin unt, pana se inmoaie se adauga spanacul ce se soteaza pana cand scade in volum,

dar ramane de culoare verde aprins.
Se scoate pe o sita si se stoarce bine de excesul de apa (e foarte important).
Se pune pe tocator si cu un cutit se toaca foarte putin pentru a il face mai marunt.
Se face un aluat de paste din ou, sare si faina, apoi se pune in robotul de bucatarie unde se proceseaza maxim 30-40 de secunde, unde aluatul ar trebui sa arate ca un nisip ud, se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin pana capata o consistenta ferma dar elastica.

Se intinde aluatul in doua fasii de maxim 1- 1.5 mm grosime.
Pe o fasie se pun gramajoare de umplutura din loc in loc astfel incat sa incapa mai multe si totusi sa poata fi taiate fara sa se desfaca.
Printre gramajoarele de umplutura se unge cu ou batut si peste se aseaza cealalta foaie, presand printre pernute astfel incat sa eliminam bulele de aer si sa lipim cele doua straturi de aluat. 
Cu un cerc de ornat, cutit sau un disc de pizza, taiem pernutele la forma dorita si le fierbem in apa cu sare, timp de maxim 2-3 minute.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Sosul de branza
Intr-o tigaie, se pune untul, branza de bruduf si smantana dulce de gatit. 
Se fierbe sosul cateva clocote, apoi se adauga pernutele inca un minut si se serveste cu branza rasa deasupra.

 

 

Taguri:

În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.