ETICHETELE de pe haine NU reflecta realitatea! Iata cum poti depista daca tesaturile sunt naturale sau NU

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

V-ati intrebat vreodata de ca transpirati excesiv sau vi se irita pielea, desi etichetele hainelor dumneavoastra va garanteaza ca e vorba de tesaturi suta la suta naturale?

Ei bine, in realitate, lucrurile nu stau nici pe departe asa! Tricouri, maiouri, pijamale, lenjerie intima ...cine ne garanteaza ca tot ce punem pe noi este si sigue? Nici pretul si nici  macar etichetele nu reflecta realitatea!  In marile magazine sau pe tarabele din piata, gasesti aproape aceeasi imbracaminte  din plastic.

Imaginati va ce s-ar intampla daca o singura scanteie ar ajunge pe tricoul din poliester purtat de un copil! N-ar fi exclus, mai ales ca pe piata mai bine de jumatate dintre hainutele destinate celor mici sunt confectionate din fibre sintetice.

Un adevarat pericol, spun specialistii!

Tehnologiile folosite in industruia textila sunt atat de performante, incat foarte multe produse te induc in eroare prin aspectul, finisajel si tratamentele pe care producatorii le aplica fibrelor sintetice.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Specialistii spun ca portul indelung at al hainelor din fibre sintetice poaate avea efecte asupra pielii, mai ales in cazul celor sensibili.

Reactiile pornesc de o simpla mancarime si pot ajunge pana la alergii serioase. Noi am fost la specialisti acre arata diferenta dintre bumbac si plastic. Veti vedea si dumneavoastra, in materialul video cum se probeaza tipul de tesatura, in laborator.

Dar cum, in magazin nu putem face astfel de incercari, nu ne ramane decat sa privim tesaturile cu atentie si sa speram ca bumbacul nu e poliester, iar matasea nu e vascoza.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.