Cartofi copti evantai, cu sos de iaurt
Cost estimativ: 20 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
8 cartofi mari, noi
Sare, piper, ulei de masline, unt
Boia
Pentru sosul de iaurt:
300 g iaurt grecesc
O lingurita capere
Marar, patrunjel, sare, piper
Zeama de lamaie, ulei de masline
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se taie felii foarte subtiri de grosimea unui bat de chibrit, avand grija sa nu se patrunda pana jos,
ca atunci cand se vor coace, sa se tina in partea de jos.
Se presara cu sare, piper, boia, se stropesc cu ulei de masline, apoi se ung cu unt.
Se dau la cuptor timp de 40 minute pana cand se inmoaie, apoi se coloreaza auriu la suprafata.
Se servesc calduti cu un sos de iaurt ce se face astfel: iaurtul se amesteca cu caperele si verdeata tocate marunt, apoi se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente
8 cartofi mari, noi
Sare, piper, ulei de masline, unt
Boia
Pentru sosul de iaurt:
300 g iaurt grecesc
O lingurita capere
Marar, patrunjel, sare, piper
Zeama de lamaie, ulei de masline
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se taie felii foarte subtiri de grosimea unui bat de chibrit, avand grija sa nu se patrunda pana jos, ca atunci cand se vor
coace, sa se tina in partea de jos.
Se presara cu sare, piper, boia, se stropesc cu ulei de masline, apoi se ung cu unt. Se dau la cuptor timp de 40 minute pana cand se inmoaie, apoi se coloreaza auriu la suprafata.
Se servesc calduti cu un sos de iaurt ce se face astfel: iaurtul se amesteca cu caperele si verdeata tocate marunt, apoi se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.