Croissant cu unt
Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra
Mod de preparare
Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul, laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.
Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.
In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.
Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt.
Se ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul.
Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.
Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.
Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura.
Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.
Ingrediente
500 g faina
60 g zahar pudra
50 ml lapte
250 ml apa rece
25 g drojdie proaspata
O jumatate lingurita sare
100 g unt moale
250 g unt rece
Un ou pentru uns deasupra
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Mod de preparare
Se amesteca faina cernuta bine impreuna cu zaharul,
laptele, drojdia, sare, untul moale si apa, adaugata treptat.
Se face un aluat tare ca de paine ce se ruleaza in forma de dreptunghi si se da la rece timp de cateva ore.
In acest timp, untul rece se pune intre doua folii de plastic si se ruleaza cam jumatate ca dimensiune fata de aluat, si se baga la frigider sau chiar la congelator.
Dupa cateva ore se scoate de la rece aluatul, se aseaza peste el untul (in mijloc) si se impaturesc marginile peste unt.
Se ruleaza bine cu sucitorul apoi se impatureste iar in trei si se ruleaza aluatul.
Se mai impatureste si ruleaza de inca doua ori astfel incat sa avem straturi de unt si aluat cam 70 la numar.
Se intinde pentru ultima oara si se taie aluatul in triunghiuri.
Se ruleaza triunghiurile ca un cornulet de la partea lata catre varf si se lasa putin la caldura.
Se ung cu ou si se baga la cuptorul incins la 180°C timp de 20 minute.