Salam de casa
Cost estimativ: 80 lei pentru 6 -8 persoane
Ingrediente
500 g carne slaba de porc (tocata)
500 g carne grasa de porc (tocata)
300 g bacon crud uscat tocat marunt
Condimente: boia, boabe de mustar, piper, rozmarin, sare, cimbru, usturoi
2 oua crude
O cana de zeama de oase sau supa
Mod de preparare
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu baconul tocat cat mai marunt si se pun la robotul de bucatarie (se poate
pune si o bucata mica de slanina afumata).
Se adauga condimentele, se asezoneaza cu multa sare si piper, se framanta toata compozitia, se adauga ouale.
Se omogenizeaza totul folosind si zeama de carne sau supa.
Se pune compozitia in membrana naturala sau chiar in folie alimentara facuta in mai multe straturi (rulata in forma de salam.)
Se leaga la capete, se fierbe timp de o ora, o ora si jumatate.
Se lasa sa se raceasca timp de cateva zile, eventual presat sau agatat in frigider.
Ingrediente
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
500 g carne slaba de porc (tocata)
500 g carne grasa de porc (tocata)
300 g bacon crud uscat, tocat marunt
Condimente: boia, boabe de mustar, piper, rozmarin, sare, cimbru, usturoi
2 oua crude
O cana de zeama de oase sau supa
Mod de preparare
Carnea tocata se
amesteca intr-un bol cu baconul tocat cat mai marunt si se pun la robotul de bucatarie (se poate pune si o bucata mica de slanina afumata).
Se adauga condimentele, se asezoneaza cu multa sare si piper, se framanta toata compozitia, se adauga ouale.
Se omogenizeaza totul folosind si zeama de carne sau supa.
Se pune compozitia in membrana naturala sau chiar in folie alimentara facuta in mai multe straturi (rulata in forma de salam).
Se leaga la capete, se fierbe timp de o ora, o ora si jumatate.
Se lasa sa se raceasca timp de cateva zile, eventual presat sau agatat in frigider.