A murit nasul "pilulei ecstasy"!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:58

Alexander Shulgin, chimistul american supranumit "nasul pilulei ecstasy" dupa ce a inventat formula moderna a acestui drog recreational, a murit din cauza unui cancer hepatic la vârsta de 88 de ani.

Alexander Shulgin a fost supranumit "nasul pilulei ecstasy" dupa ce a inventat formula de fabricare a acestui drog, pe care l-a testat initial pe el insusi, pentru a-i monitoriza efectele, informeaza bbc.co.uk.

intr-un mesaj publicat pe Facebook, Ann Shulgin, sotia si partenera sa de cercetari stiintifice, spune ca omul de stiinta "a murit inconjurat de membrii familiei si de asistente medicale, in acordurile unei muzici folosite in meditatia budista".




In primii ani de cariera, a lucrat pentru Dow Chemical Company, pentru care a creat primele pesticide biodegradabile din lume.

In timpul unor cercetari personale a inceput sa lucreze si cu o serie de compusi psihoactivi. Si-a testat propriile produse pe sine insusi si a invitat câtiva prieteni apropiati sa participe la o serie de sedinte de testare.

In anii '60, savantul a creat si testat câteva sute de produse psihotrope.
In 1965, a parasit compania Dow Chemical, dar si-a continuat cercetarile pe cont propriu si a inceput sa predea la câteva universitati regionale.( sursa Mediafax)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.