Insotitoarele de bord, adevarati INGERI pazitori ai pasagerilor. Vezi cum se antreneaza pentru situatii de urgenta!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 15 iul 2022, 02:15

Adevarata munca a pilotilor si insotitoarelor de bord incepe imediat ce avionul ajunge pe aeroport. Nu va ganditi ca pleaca acasa si se odihnesc. Nu, se pregatesc pentru urmatorul zbor.

Va invitam in culisele unui companii de zbor! Ii vedeti relaxati, zambitori, le auziti vocile prin difuzoare, ii aplaudati atunci cand va aduc la destinatie, in siguaranta. Le multumiti in gand si uitati de ei, imediat ce ati coborat din avion. Cati dintre dumneavoastra v-ati intrebat cata munca se ascunde in spatele unui zbor? Cati ani de antrenamente si, mai ales, cata responsabilitate?

An de an, zi de zi, pilotii si insotitoarele de zbor se pregatesc pentru tot ce poate fi mai rau.

In centrele de instructie invata tehnicile de supravietuire. In imaginile din material vedeti un exercitiu de evacuare. Rand pe rand, insotitoarele de zbor pararesc ultimele avionul. Asa se intampla si in situatiile reale. Aterizarile sau decolarile pe timp ce ceata, ploaie sau vânt puternic sunt exersate de sute de ori, in simulatoare.

Comenzi ferme se dau pentru situatii reale intr-un avion virtual. Simulatorul ii ajuta enorm pe piloti sa stie cum sa reactioneze in situatii limita.
Anul trecut, conform estimarilor facut de Asociatia Internationala pentru Transportul Aerian, peste 3 miliarde de oameni au zburat cu avionul.

##VIDEO113764##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.