Va aratam cum sa pregatiti un remediu nemaipomenit pentru zilele calduroase! Înghetata la cuptor! Da, ati citit bine- preparatul se coace!
Cremoasa si racoroasa, inghetata este un desert ideal pentru zilele toride de vara. Fara prea mare efort, o puteti transforma, acasa, intr-un adevarat deliciu, ca in marele restaurante. Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente: 300 de grame de inghetata de vanilie, trei oua, cinci biscuiti, un cub de unt, zahar, ghimbir, fructe de padure, capsuni si menta.
Sa incepem cu biscuitii!„ O sa zdrobim cu mana ,nu foarte marunt. O sa punem untul topit, amestecam pana se leaga un pic biscuitii cu untul, sa punem intr-un strat de cativa milimetri”, ne explica bucatarul.
Blatul de biscuiti se pune pret de cateva minute, in frigider, timp in care se pregateste bezeaua cu ghimbir: „ o sa separam ouale, o sa bagam doar albusurile, galbenusurile nu le folosim de data aceasta.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
„ A cum o sa lucram foarte repede. Cuptorul ese incins, l-am preincalzit la 240 de grade. O sa luam bila de inghetata, o sa o punem pe blat. O sa umplem un sacaposh cu bezeaua de albus...” Inghetata se tine doar un minut si jumatate in cuptorul incins la 240 de grade.
„ Putem face acest desert cu inghetata de ciocolata. Bezeaua o putem modifica, daca facem cu inghetata de lamaie de exemplu, putem baga in bezea...Putem lasa si ghimbirul si bagam menta, putem face cu fistic si in fistic sa gasim fulgi de bezea zdrobiti”. In doar 10 minute, totul este gata.