Cum vor autoritatile sa SCAPE definitiv de parcagii! Iata solutia miraculoasa

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 08 oct 2020, 12:05

Cine n-a avut de-a face cu indivizii care au pus stapanire pe locurile de parcare din marile orase?

Daca nu le dati cat va cer, riscati sa va zgarie masina! Dar de acum, s-a ispravit! Autoritatile se lauda ca au gasit solutia miraculoasa de a scapa definitiv de parcagii.

Pe parcagii ii gasim in toate zonele aglomerate. Intotdeauna au aceeasi explicatie: „Fac si eu un ban, ce Dumnezeu!”. Daca ii iei la intrebari, dau raspunsuri imposibil de difuzat la televizor. Cei de la Ministerul de Interne au analizat problema parcagiilor.

Au intors problema pe toate partile.

Amenzile, cred politistii, nu au efect. Doar 9 la suta sunt platite.  Asa ca, solutia este „distribuirea de materiale cu continut preventiv-educativ”, conform Ministerului de Interne. Proiectul celor de la minister suna cam asa: educarea soferilor prin pliante informative, in asa fel incat sa nu le mai ofere bani acestor indivizi.

Incredibil! Cine s-ar fi gandit ca problema este atat de simpla! Un singur lucru le-a scapat autorilor solutiei-minune.

Soferii nu dau bani din mila, ci de cele mai multe ori, de frica. Oamenii se tem pana si sa vorbeasca deschis despre acest fenomen.
In nomenclatorul meseriilor din Romania ar putea sa apara o noua profesie: parcagiu cu acte in regula! Descrierea jobului: program flexibil si venituri constante. E chiar atat de greu de rezolvat problema celor care au pus stapanire pe locurile publice, in conditiile in care avem: politisti, jandarmi si politisti locali? Cine stie?”

Dar sa ne imaginam, o clipa, ce-ar putea sa scrie in pliantele pe care politistii se
gandesc sa le imparta soferilor, in asa fel incat sfatul sa aiba efectul scontat: „Lasati masina… acasa!” SAU „Folositi autobuzele!” SAU  „ Cumparati o masina ieftina, sa nu va pese daca o zgarie cineva!”…

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sa lasam gluma. Echipa Stirilor Kanal D a incercat un mic experiment.

Cat de des trec politistii prin locurile in care isi fac veacul acesti indivizi? Chiar pe langa sediul unei primarii de sector au trecut 2 echipaje de politie locala in 20 de minute. Asadar, oamenii legii sunt in zona. Ar mai fi o singura problema? Politistii nu au oprit…

In cel mai mare oras din Ardeal, nici urma de asftel de indivizi. Centrul orasului e aglomerat. Totusi, locurile de parcare au fost marcate, iar cel care isi lasa masina acolo plateste prin sms sau la aparatele stradale.

Iar daca adaugam, pe langa locurile  de parcare cu plata,  si controale dese prin locurile in care-si fac veacul acesti indivizi,  problema e ca si rezolvata. Culmea, fara pliante...