Inghetata de ciocolata

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 08 oct 2020, 05:25

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane

 

Inghetata de ciocolata
Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
4 galbenusuri
75 g zahar tos
O lingurita amidon
300 ml lapte
200 g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida
50 g cacao
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand se albesc, se adauga amidonul, apoi se incorporeaza laptele cald.
Se pune totul pe foc pana cand se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se incorporeaza ciocolata si cacaua.
Se amesteca pana cand crema devin lucioasa si fina, apoi se da la rece.
Cand s-a racit complet, se incorporeaza frisca batuta si se da la congelator cateva ore.

Ingrediente

4 galbenusuri
75 g zahar tos
O lingurita amidon
300 ml lapte
200 g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida
50 g cacao


Mod de preparare

Se

freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand se albesc, se adauga amidonul, apoi se incorporeaza laptele cald.
Se pune totul pe foc pana cand se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se incorporeaza ciocolata si cacaua.
Se amesteca pana cand crema devin lucioasa si fina, apoi se da la rece.
Cand s-a racit complet, se incorporeaza frisca batuta si se da la congelator cateva ore.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei