Ingrediente
4-5 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin, cimbru
150 g mozzarella
Mod de preparare
Dovleceii si vinetele se taie felii subtiri, se asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.
Pe tigaia incinsa sau chiar pe gratar, se frig putin vinetele si dovleceii, pana cand devin usor aurii.
Se caleste ceapa cu usturoiul, intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.
In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare.
Cand aceasta este gata, se adauga ceapa, condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si vin rosu, apoi se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea.
Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de vinete si tot asa pana cand se termina compozitia.
Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii