Plimbare in paradisul naturii! Ati fost vreodata la Cascada Sipote?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 08 oct 2020, 04:00

Exista un loc ascuns de zgomotul si poluarea de la oras, unde natura isi conserva inca frumusetea intacta. Un loc unde este pacat sa nu ajungeti macar o data!

Dac-ati fost macar o data prin Maramures, prin preajma vestitului Cimitir de la Sapanta, cu siguranta ati auzit ecoul susurului apei din apropiere! Este Cascada Sipote, care s-a format de-a lungul anilor, in craterul unui vulcan.

"Acest traseu poate fi accesat atat cu masina, cat si cu bicicleta. Trecem printr-un defileu, Defileul Sapanta", explica ghidul. Nu aveti cum sa va rataciti: "urmarim Valea si,la un moment dat, auzim un sunet ca sa putem opri masina in dreptul cascadei".

Drumul  este parca de poveste!

De-ndata ce auziti glasul apei, lasati-va purtati pasii pe valea abrupta. Raul repede de munte a reusit sa sculpteze in sute de ani rocile vulcanice si sa transforme totul intr-o cascada spectaculoasa. O adevarata oaza de liniste, dar mai ales de racoare in zilele toride.

"Cascada are o inaltime de 7-8 metri si, ceea ce este important, are un debit constant, in orice perioada a anului daca veniti, o gasi in toata splendoarea ei".


Cu aceeasi limpezime ne intampina si lacul din fata cascadei unde pastravii isi fac aparitia din apa prin sarituri acobatice. Ce mai, un colt desprins parca din rai care merita vazut macar o data in viata.
##VIDEO115095##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii