Judecator RETINUT dupa ce a tergiversat un proces pentru a favoriza un om de afaceri

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 08 oct 2020, 02:15

Gainariile l-au dus dupa gratii. Cel putin, asa spun procurorii, care l-au retinut pe judecatorul din Radauti care ar fi tergiversat un proces pentru a favoriza un om de afaceri.

Ce mita credeti ca ar fi primit judecatorul? Veti ramane uimiti! Judecatorul din Radauti este banuit ca ar fi pronuntat, in mod nelegal, 69 de hotarari prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate pentru o suprafata de peste 40 de hectare. Initial, anchetatorii au facut 14 perchezitii in judetul Suceava, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie judiciara. Practic, anchetatorii spun ca judecatorul ar fi pus la punct un plan extrem de elaborat.

Un om de afaceri ar fi exercitat presiuni si cu ajutorul judecatorului pentru a determina un proprietar sa renunte la dreptul sau de proprietate in favoarea altcuiva. Altfel spus, judecatorul e acuzat ca ar fi intarziat emiterea unei hotarari pentru a face presiune asupra adevaratului proprietar, caruia i s-ar fi propus sa semneze o conventie redactata chiar de magistrat.

In tot acest timp, judecatorul ar fi primit, printre altele, un sejur de 7 zile la Mamaia la jumatatea lunii viitoare, insa probabil ca magistratul nu va mai apuca sa se bucure de aceasta vacanta.

Mai mult decat atat, judecatorul ar mai fi primit pe parcursul procesului o cutie de ciocolata, o sticla de bautura alcoolica, oua, carne de porc, gaini, miere de albine si diferite sume de bani. Anchetatorii mai spun ca judecatorul si-ar fi facut si lucrari dentare in schimbul unor interventii pe langa alti magistrati.

Anchetatorii precizeaza ca in acest dosar mai este implicat si seful sectiei Urmariri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava.

Procurorii spun ca omul de afaceri ar fi obtinut un profit de 4 milioane de lei, adica aproape un milion de euro din vanzarea suprafetei de peste 40 de hectare. Cei doi au fost retinuti, alaturi de un om de afaceri din zona. Toti vor ajunge astazi in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

##VIDEO115375##

 

 

 

Taguri: