Un comandant de vapor isi pierde nava si aproape tot echipajul intr-un naufragiu in insulele Caraibe.

Reintors in tara, are mustrari de constiinta si cosmaruri pentru ce s-a intamplat, ceea ce il indeparteaza de sotie. Obtine comanda unui nou vas comercial cu destinatia Singapore datorita accidentarii comandantului acestuia cu putin timp inaintea plecarii. Pe noul vas este tratat cu neincredere si ostilitate de capitan, care spera sa fie promovat comandant, precum si de echipajul obisnuit cu o disciplina laxa. Este nevoit sa impuna respectarea regulamentului, ceea ce il indeparteaza si mai mult de oameni.

In urma receptionarii unui apel SOS de la o nava avariata in furtuna intra in conflict deschis cu capitanul, care refuza sa ofere ajutor invocand furtuna si timpul pierdut.


In timp ce comandantul dirijeaza nava prin furtuna, isi da seama ca, prin neglijenta capitanului, incarcatura nu a fost imobilizata si, prin impact repetat in cala, risca sa distruga vasul. Este nevoit sa securizeze incarcatura ajutat doar de doi oameni, operatie terminata cu succes insa in cursul careia este accidentat.

A doua zi salveaza supravietuitorii care lansasera semnalul SOS dupa care ajunge la destinatie. Aici comandantul il informeaza pe capitan ca acesta va fi numit comandant, iar el va parasi nava pentru o interventie chirurgicala. In final, comandantul se deplaseaza cu masina catre aeroprt si admira orasul amintindu-si intamplarile din zilele ce au precedat sosirea la Singapore.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

  • Distribuția: George Constantin, Ion Besoiu