Ingrediente
Un pachet lipii
500 g carne de vita (antricot)
2-3 catei usturoi
O lamaie
O lingurita chimion
O lingurita menta uscata macinata
½ lingurita piper
Sare
Ulei de masline
Boia dulce sau iute (dupa gust)
O varza mica
2-3 castraveti murati
2-3 rosii
O ceapa rosie
O legatura patrunjel
Pentru maioneza usora:
Un ou
100 ml ulei
O
Zeama de la o lamaie
Un paharel iaurt sau smantana
O lingurita mustar
Mod de preparare
Se marineaza carnea (taiata in fasii groase de un cm) intr-un bait facut din 2 catei de usturoi zdrobiti marunt, chimionul, menta, piper, sare, doua lingurite ulei de masline, zeama si coaja de la o lamaie, boia.
Se toaca varza marunt, se taie rosiile feliute, castravetele fasii, ceapa rondele, iar patrunjelul se toaca marunt.
Maioneza usoara
Intr-o cana de blender se pune oul proaspat, crud, mustarul, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si se blendeaza timp de 30 secunde, apoi se adauga iaurtul, un catel de usturoi (optional) si se omogenizeaza bine.
Intr-o tigaie foarte incinsa, se prajesc feliile de carne pana se rumenesc, apoi se incalzesc lipiile in cuptor sau deasupra unui ochi de aragaz.
Serviti carnea in lipie impreuna cu o lingura de maioneza si legumele de mai sus.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei