HALUCINANT. A fost internat cu forta intr-un spital de boli mintale din cauza ca s-a declarat ateu!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 15:45

Caz socant in Nigeria! Un tanar in varsta de 29 de ani a fost internat cu forta intr-un spital de nebuni din cauza ca a declarat ca este ateu.

Mubarak Bala, un tanar in varsta de 29 de ani din Nigeria este retinut cu forta intr-un spital de boli mintale, pus sub tratament medical chiar daca nu este bolnav si pazit in permanenta. Barbatul a declarat in urma cu ceva timp familiei sale ca a renuntat la religia musulmana pentru a deveni ateu deoarece nu crede in Allah sau in Dumnezeu.

Insa provincia in care el locuieste, Kano, a adoptat legea Sharia inca din anul 2000 ceea ce inseamna ca totul este supus legilor Coranului, biblia muslmanilor, inclusiv puterea legislativa.

Clericii iau masuri drastice impotriva necredinciosilor sau a celor care se abat de la credinta.

Poate nu o sa va vina sa credeti, dar Mubarak Bala a fost denuntat, practic, de catre propria familie. Mai grav este faptul ca acestia chiar il cred nebun. Inainte de a fi internat, un medic a declarat ca tanarul trece prin tulburari de personalitate si a recomandat internarea lui intr-un spital de boli mintale.


In ciuda faptului ca este drogat cu forta, tanarul nu vrea sa renunte la principiile lui:" Singura dovada a asa zisei mele boli este faptul ca ei considera blasfemie sa nu crezi in niciun Dumnezeu. Medicul a spus ca sufar de tulburare de personalitate deoarece, in opinia lui, oricine are nevoie de un zeu, de o forta in care sa creada", a declarat tanarul pentru Huffington Post.
Interviul s-a facut prin telefon, cu un mobil furat de pacient. O organizatie a drepturilor omului vrea sa il sustina pe tanar sa-si recapete libertatea.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.