Sunt pepenii care se vand pe piata de Dabuleni? Aflati urmarind un reportaj semnat Stirile Kanal D!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 20:05

Ei se jura ca pepenii lor sunt de la Dabuleni, iar clientii ii cred pe cuvant! Mai carcotasi de felul lor, colegii mei au incercat sa verifice informatia.

Oare cum se face ca harbuzul pe care-l mancam in copilarie abia in august, se coace acum atat de devreme? Iata ce au descoperit! Pepenii din Grecia au un pret, iar cei neoasi de Dabuleni cu un leu mai mult. Asa isi vand pietarii marfa, chiar daca nu toti cumparatorii se lasa dusi de nas.

Aceleasi fructe dulci si zemoase sunt scoase la mezat peste tot prin piete.

Dupa ce-a fost prinsa cu pepenele in sac, o precupeata schimba tara de origine a pepenilor. Pepenii din Dabuleni abia acum se culeg de pe camp. Abia acum incepe sezonul pepenilor de Dabuleni, spun raspicat agricultorii: „ Sunt producator din tata in fiu, sunt crescut in pepeni! Ei se duc si iau lubenite de la greci si spun ca sunt de la Dabuleni !”

La margine de comuna, carutele si masinile pline de pepeni si isi asteapta cumparatorii.
70 bani costa kilogramul de pepene care miroase a Dabuleni, un sfert din pretul cu care se vand la oras. Foarte putine lubernite de Ddabuleni au fost recoltate, localnicii de aici va dau cateva sfaturi sa-i recunoasteti: „ Are dunga spre galben, foarte frumoasa ”. Sa nu credeti ca doar marimea pepenelui sau culoarea, va ajuta sa-i ghiciti originea. Iata ce ne trucuri mai aflam:

Te uiti la palemele lui, cunosti ca sunt batatorite si muncite ” De ce nu ne putem da seama care pepene e romanesc si care e gresesc? Exista si

aici o explicatie: „ Importam altoiul de la greci, de la turci si noi le cultivam aici. Lubenitele sunt asemenatoare, numai climatul difera ”.

##VIDEO115875##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

Taguri: