INFIORATOR: Ce au patit doi tineri care tocmai se casatorisera! Milioane de oameni sunt IN SOC

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:19

Doi tineri care tocmai se casatorisera au fost decapitati de rudele miresei, intr-o zona rurala din nord-estul Pakistanului, expertii afirmand ca este vorba de o noua "crima de onoare".

Sajjad Ahmed, in varsta de 26 de ani, si Muawia Bibi, 18 ani, se casatorisera pe 18 iunie, la un oficiu de stare civila din nord-estul Pakistanului. Familia adolescentei nu a fost de acord cu aceasta casatorie.

Joi, tatal miresei si un unchi i-au chemat pe cei doi tineri in satul Satrah, in provincia Punjab. Potrivit politiei, cei doi tineri au fost legati de rudele miresei si au fost decapitati.



Dupa comiterea crimelor, rudele celor doi tineri s-au prezentat la politie, fiind cercetati in stare de arest.

"Crimele de onoare", care isi au sursele in traditii tribale, sunt foarte frecvente in zonele rurale din Pakistan, iar, de cele mai multe ori, politia nu intervine in astfel de situatii pentru a nu se amesteca in chestiuni de familie.

Potrivit organizatiilor pentru drepturile omului, 869 de femei au fost victime ale "crimelor de onoare", in anul 2013, in Pakistan.
Aproximativ 5.000 de femei sunt ucise de rude, in fiecare an, la nivel mondial, potrivit datelor Natiunilor Unite.

Vedeti un clip video aici. Va avertizam ca imaginile sunt socante.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire