"Rugaciunea nu numai ca este un mod de relaxare foarte placut, ci si un mod de a aduce pozitivitatea in viata ta. Speranta e cel mai puternic sentiment pe care-l poate avea cineva pentru a merge mai departe", o spun chiar psihologii!
"Rugaciunea este strict legata de gandirea pozitiva a omului si atunci cand o practicam se regleaza toate functiile organismului, de la bataile inimii pana la functiile cerebrale.
Rugaciunea a fost cea mai la indemana modalitate prin care oamenii au cerut ajutor divin ori de cate ori au pusi la incercare de viata. E firesc, spun psihologii.
Dar, se intampla uneori ca, odata vazuti cu sacii-n caruta, oamenii sa uite sa se roage. Asta desi uneori 5 minute ne sunt suficiente. Tot psihologii explica: "In general oamenii sunt usor nerecunoscatori.
Sanatatea pare sa fie, dupa spusele credinciosilor, darul cel mai de pret. Pentru ea se roaga cel mai des. "Rugaciunea este necsesara omului pentru ca pune in miscare toate puterile sale sufletesti. Cu cat te rogi mai mult, capeti o forta, esti mai puternic, mai innobilat, inaltat asupra grijior marunte, deasupra necazurilor", explica preotii.
Nu e suficient sa ajungi aproape de cele sfinte, trebuie sa doresti cu adevarat binele propriu si al celor din jur. Duhovnicii si psihologii sunt deopotriva de acord ca e foarte important ca, atunci cand cerem ajutorul sau multumim divinitatii, sa ne eliberam de toate gandurile negative.
##VIDEO116148##
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii