O tara, trei anotimpuri! Unde este vara din calendar?

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:22

Parca am trai o toamna vesnica! In nordul tarii oamenii fac focul in soba si sunt infofoliti pana in gat! Pe Transfagarasan e zapada, iar la Suceava a plouat de-a rupt!

Desi calendaristic e vara, la munte putem spune ca e iarna, stratul de zapada maosara aproape un metru grosime iar mercurul din termometre nu urca mai sus de 2 grade Celsius!

Zapada, ceata si umezeala, dar si un frig teribil! Nu-i nimic, si-au zis turistii care s-au avantat pe Transfagarasan. Pentru prima data in acest an, drumul ramane deschis pana pe 31 octombrie. Stratul de nea care nu vrea sa plece i-a lasat cu gura cascata pe cei veniti din strainatate.



Nici in nordul tarii nu-i mai cald! Isi fac cruce batranii cand se uita pe geam! Nu au vazut asa o vreme! In mijlocul verii, este mai ceva ca toamna! Frig, ploi si vijelii! Nu sunt 28 de grade, asa cum ar fi normal, ci 12! Pe cosurile caselor iese un fum gros, ca-n toiul iernii. Doar verdele ierbii mai aminteste de vara! E ca si cum vara s-ar fi sters din calendar.
Oamenii se imbraca tot cu haine groase.

La Suceava, ploaia torentiala a pus stapanire pe oras. A curs din cer in cateva ore cat pentru o luna. Vestile bune vin abia de saptamana viitoare! Pana atunci, avem temperaturi de primavara, in aproape toata tara. Din pacate, nici ploile torentiale nu ne vor da pace.
##VIDEO116314##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta