Ingrediente
Pentru aluat de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema
500 g lapte
6 galbenusuri
O lingurita extract de vanilie
125 g zahar
30 g amidon
30 g faina
Pentru décor:
Ciocolata neagra
Mod de preparare
AluatulPrimele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Se formeaza cojile de eclair prin poshare, care de vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii
Crema de vanilie
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul, se amesteca, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu compozitia existenta.
Se fierbe laptele cu vanilia pastrand cateva linguri separat cu care se va dilua crema.
Se toarna cele cateva linguri de lapte peste crema si se omogenizeaza bine.
Se adauga jumatate din laptele fierbinte, se amesteca bine, apoi toata crema se adauga peste restul de lapte. Se aduce la fierbere amestecand cu un tel si dupa ce se leaga, se ia de pe foc.Se umplu cojile cu crema bine racita si se decoreaza cu ciocolata neagra, topita.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei